Indendørssæsonen forbliver nedlukket

Kære medlemmer i Næstved Senior Motion

Så kom den længe ventede udmelding om lempelse af restriktioner og eventuel genåbning af Danmark.

Desværre er der ikke nogen lempelser i forhold til, at indendørs idræt kan sættes i gang igen, så foreningens indendørssæson må derfor forblive nedlukket.

Vi må nok se i øjnene at vi skal frem til efteråret, før vi igen kan forvente at der bliver en mulighed for igen at dyrke indendørs motion hos Næstved Senior Motion.

Det er ikke særligt sandsynligt, at der bliver lempet så meget på restriktionerne, at vi kan komme i gang igen, inden udgangen af april måned.

Forsamlingsforbuddet er ikke ændret, og der er ikke tegn på at det vil ske i nærmeste fremtid. Det betyder at foreningens generalforsamling, som var planlagt til den 18/3-2021 ikke kan gennemføres. Generalforsamlingen er derfor aflyst, og udsættes til senere på året, hvor vi håber på at forsamlingsforbuddet er ændret markant.

Det positive er så, at der bliver lempet i forhold til udendørs idræt, idet der fra 1. marts må være op til 25 personer samlet, inklusive instruktør. Hvis der er flere grupper, skal disse være adskilt, baner skal være afmærket, så der ikke er tvivl om hvilket område gruppen hører til. Der skal være en afstand på 2 meter mellem grupperne og hver gruppe skal have sin egen instruktør/ansvarlig person.

I forbindelse med lempelserne, er der på visse områder et krav om en negativ test, som ikke må være mere end 72 timer gammel, men det er ikke gældende for udendørs idræt, så den regel skal vi ikke bekymre os om. 

Lempelsen i forhold til den udendørs idræt betyder at der nu er mulighed for at vi kan komme i gang med sommersæsonen i Næstved Senior Motion. 

Sædvanligvis begynder foreningens sommersæson den 1. maj, men da vi nu ikke har kunnet dyrke motion i foreningens regi meget længe, og vi ved at mange medlemmer, sukker efter at komme i gang igen, har bestyrelsen besluttet at sommersæsonen sættes i gang allerede fra den 1. april, dvs. da påsken falder fra den 1. – 5. april, bliver første motionsdag tirsdag den 6. april.

Fra den 6. april kan der igen dyrkes Kroket, Krolf, Petanque, Vikingespil, Cykling og Qi Gong. Stavgang har vi jo på programmet hele året, så allerede fra på mandag den 1. marts, kan Stavgang komme i gang igen. 

De idrætsanlæg som vi sædvanligvis benytter på Nygårdsvej og Rolighedsvej er booket, og er tilgængelige fra den 1. april. Det er dog en forudsætning at vejret tillader det. Det vil sige at områderne ikke står under vand, eller er så bløde at benyttelse ikke kan lade sig gøre.

Bemærk at restriktioner om at der skal sprittes af, være god håndhygiejne, holdes afstand osv., fortsat er gældende og skal respekteres. Toiletter og opbevaringsrum må gerne være åbent for opbevaring og kortvarigt ophold. 

Bestyrelsen er meget tilfreds med at vi kan komme i gang med sommersæsonen, og det er bare at møde op til de enkelte aktiviteter. Med hensyn til Qi Gong, bliver det nødvendigt med flere hold, da der sikkert er flere end 25 deltagere. Giv gerne en besked til Aase Schjøtz-Christensen hvis I ønsker at deltage.

Der er stadig fuld gang i vaccinationen, og vi har nu vaccinationscenter i Arena Næstved, så er det bare at håbe på, at der snart kommer så meget vaccine til landet, så alle – som ønsker det – kan blive vaccineret så hurtigt som muligt.

Når så mange som muligt har fået deres vaccine 2 gange, håber vi på at en mere normal hverdag kan vende tilbage.


Nedenfor et udpluk af nye retningslinjer som er udsendt fra DGI og DIF.

Nye retningslinjer, der gælder fra d. 1. marts

  • Udendørs aktiviteter må kun foregå i grupper á maksimalt 25 personer (inkl. træner og lignende).
  • Der skal være mindst 2 meters afstand imellem deltagerne.
  • At man er særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe.
  • At host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde.
  • At man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som for eksempel feber, hoste, muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer.
  • Vær opmærksom på de særlige risikogrupper, som er defineret af Sundhedsstyrelsen.
  • Hvis der i forbindelse med træning og brug af faciliteter benyttes rekvisitter (fx ketsjer eller golfkøller), anbefales det, at der så vidt muligt benyttes personlige rekvisitter. Hvis det ikke er muligt, skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af fælles kontaktflader, hver gang en person afslutter brugen af en rekvisit.

Med venlig hilsen

Bent Christensen  
Formand